Razmišljate o labioplastiki? Verjemite, niste edina. Večina izmed žensk pri sebi opaža povečane in asimetrične male sramne ustnice, ki skorajda prikrijejo velike in niso le posledica slabe samopodobe, temveč povzročajo tudi neprijeten občutek med vsakdanjim nošenjem spodnjega perila, spolno in telesno aktivnostjo. Ker je labioplastika (korekcija malih sramnih ustnic) poseg, ki vam lahko povrne samozavest in vas reši vsakdanjih mučnih občutkov, tokrat o njej razbijamo mite in razkrivamo resnico za vas.

 

1.          LABIOPLASTIKA JE IZKLJUČNO LEPOTNI POSEG

MIT! Res je, da se številne ženske odločajo za ta poseg iz lepotnih razlogov, a obstaja še več drugih higienskih in praktičnih razlogov, zakaj se ženske odločijo, da se ta postopek izvede. Predolge, prevelike ali asimetrične male sramne ustnice namreč lahko povzročijo ne le nelagodje pri določenih vrstah telesne vadbe, ampak so lahko moteče pri vožnji s kolesom in imajo higienski vpliv na intimnih predelih. Prav tako lahko dolge sramne ustnice povzročijo neprijeten občutek med uriniranjem in spolnim odnosom.

 

2.          POSEG JE IZJEMNO BOLEČ

MIT! Kljub temu, da se labioplastika izvaja na občutljivem delu telesa, ki je sicer dobro oživčeno, so bolečine med samo operacijo znosne. Sam postopek se izvaja ambulantno v lokalni, regionalni ali splošni anesteziji in traja približno od pol ure do ene ure. Pojavijo se lahko le manjše bolečine po posegu, ki jih lahko lajšamo z običajnimi protibolečinskimi tabletami ali s hlajenjem, celjenje pa ne pusti nobenih vidnih brazgotin, saj so te skrite na notranji strani sramne ustnice.

 

3.          SPOLNI ODNOSI NISO VEČ ENAKI

DEJSTVO! Res je, spolni odnosi ne bodo nikdar več enaki, ampak bodo celo boljši! Ženske po posegu poročajo o izboljšanju spolne stimulacije in ogromnem zadovoljstvu. Nikakor pa ne obstaja možnost, da bi se morali soočiti z zmanjšano občutljivostjo, saj živčni končiči, ki so odgovorni za spolni občutek, ležijo drugje.

 

4.          PO POSEGU JE POTREBNO DOLGO OKREVANJE

MIT! Sploh ne! Pacientkam se v naslednjih 2- 3 tednih po operaciji res priporoča, da se izogibajo kopanju v stoječi vodi, ne izvajajo nikakršnih pretiranih telesnih aktivnosti ter spolno abstinenco do 4 tedne, a vsekakor čas okrevanja ne traja več mesecev. Paziti morate le na to, da poskrbite za pravilno celjenje. Vse podrobnosti o celjenju pa izveste na brezplačnem strokovnem posvetu.

 

5.          POVEČANJE MALIH SRAMNIH USTNIC NI POSLEDICA PREKOMERNIH SPOLNIH ODNOSOV

DEJSTVO! Ne glede na vrsto spolne aktivnosti in pogostost le-teh, to na vaše sramne ustnice ne vpliva na noben način. Povečane male sramne ustnice so v večini primerov prirojene, nekatere pa ta pojav začnejo opažati kot posledico poroda, poškodb in staranja telesa.